Wijn zonder naam?

Je had de zangeres zonder naam, de band zonder naam en zo kunnen we nog wel eventjes doorgaan. Maar een wijn zonder naam? Het gaat om een wijn met een 'etichetta di protesta’ van de familie Borgogno.

wzn2

Borgogno is één alleroudste wijnhuizen van Piemonte. Al vanaf 1761 maakt men hier wijn. Men werkt nu net zo als vroeger. Het wijnhuis gelooft sterk in de klassieke en traditionele filosofie. Borgogno bezit 13 hectare aan wijngaarden.

wzn3

Volgens de familie is "No Name" één van de beste wijnen die ze maken de naam 'No Name' is als een stille protest tegen de bureaucratie in de Italiaanse landbouw en de wijn wereld".

Want ooit stond er op het etiket Barolo maar in 2005 werden er vaten goed gekeurd en vaten met dezelfde wijn weer afgekeurd door de DOCG Commissie?

wzn

Hoewel beide vaten de dezelfde wijn bevatte, en op dezelfde manier geproduceerd met dezelfde leeftijd besloot de Commissie dat het tweede vat niet kon worden aangeduid als Barolo. Dus mocht de wijn geen DOCG Barolo meer op het label zetten ook al kwam de wijn van de bekende Cannubi, Fossati and San Pietro wijngaarden in Barolo.

wzn1

Vanaf 2005 staat er op het etiket de Langhe Nebbiolo DOC status. De wijn rijpt in kleine 33 hl eiken vaten. Ongeveer 3 jaar.
No Name is echt een wijn voor in de Herfst/winter granaatrood van kleur wijn met aroma's van vanille, specerijenen en rozen. Perfect in balans.

wzn6

De No Name wijn is heerlijk dus ......'What's in a name?

Ciao Huub

Author: Italië&zo

Share This Post On