Vino di Visciole

Vino di Visciole

Ja .........soms kom je iets tegen wat zo bijzonder is. Onvergetelijk zoet, fris! Heerlijk bij een stukje chocolade. Ik ben zelf niet zo'n zoetekauw maar dit!

Maar waar hebben we het nu over? Het antwoord is Visciole. Een traditionele blend van de lokale zoet/zure kersen met wijn van de Lacryma druiven. Het kan ook met Montepuliciano en Sangiovese, maar deze was van de Lacryma.

Ascoli Piceno3Ascoli Piceno4

 

 

 

 

 

 

Visciola zijn zure kersen. Van deze kersen maakt men een siroop, door de kersen te laten kneuzen en ze met suiker enkele dagen in te laten weken. De siroop wordt daarna toegevoegd aan droge wijn gemaakt van de lokale Lacrima di Morro druif. Dan gaat het opnieuw gisten, een tweede gisting en dan krijgt men een "Bevanda aromatizzata a base di vino" een rode zoete wijn met een zeer fruitig karakter.

Ascoli Piceno2

Wanneer je dit naast een stukje chocolade, of een toetje met chocolade serveert zult je merken dat er een waar smaaksensatie-huwelijk ontstaat. Tussen de zoetheid en bittere van het chocolade en de frisse, zoete smaak van de wijn ontstaat iets heel moois.

Een betoverende wijn is van Velenosi uit de provincie Marken bij Ascoli Piceno.

Ascoli Piceno1

“Zucchero non guastó mai vivanda.”
Ciao Huub

Het mooie gebied van Ascoli Piceno in de Marken.

 

Author: Italië&zo

Share This Post On