Vermentino uit Toscane

Vermentino uit Toscane

Vermentino is een inheemse witte druif je komt hem ook tegen onder diverse andere namen zoals: Pigato, Favorita, Rolle, Garbesso, en zo kan ik nog wel eventjes doorgaan( echt heel veel ).
Maar voor de duidelijkheid het gaat hierbij altijd om de Vermentino. Je komt hem tegen in de Mediterranée, Frankrijk en natuurlijk in Italie.

Vermentino uit Toscane3
Zo ook in Toscane, een Toscaanse Vermentino wijn is rijk aan Fruit en Mineralige indrukken , origineel en je drinkt eens wat anders!

In 1997, kochten de oenoloog Alberto Carnasciali en zijn vrouw Franca Buzzegoli, een stuk grond van ongeveer 15 hectare, in de gemeente Magliano in Toscane (Grosseto). En noemde het bedrijf “ Col di Bacche”
Men maakt er vooral rode wijn ( Morellino di Scansano ook de moeite waard ) maar ook 7000 flessen Vermentino van de allerbeste kwaliteit. Loepzuiver, met typerende florale en mineralige aroma’s, een ronde maar zeer frisse beleving in je glas.

Vermentinotoscane

Dus niets mis met deze “Col di Bacche IGT Toscane” maar het is nog meer genieten met een mooi visgerecht of gebakken of gegrilde Aubergine. De wijn sluit fantastisch aan bij het gerecht.
Kortom een feest voor de smaakpapillen. Geniet er van!

Vermentino uit Toscane

 

Ciao Huub

Author: Italië&zo

Share This Post On