le olive

È chiaro come l'olio

"È chiaro come l'olio" " 
Het is glashelder!". Dit is één van de vele spreuken in Italië waarin het woord "olio" voorkomt en dat geeft aan hoe belangrijk de olijven/olijfolie hier is.

olijf olie

 De olijfboom kan tot 20 meter hoog worden, maar wordt ieder jaar gesnoeid om de pluk makkelijker te maken en kan 1000 jaar oud worden.

olijfboom oud

 

Bijna alle Italiaanse regioni (streken) beweren dat hun olijfolie de beste is 😉  Maar over het algemeen wordt aanvaard dat de Toscaanse, Umbrische en Ligurische olijfolie de beste zijn. Liguria Taggiasca olijf

olijf cinque

In de maand Mei komen de olijfbomen tot bloei (afhankelijk van de streek en het weer: begin of eind mei) en traditioneel wordt dit op veel plaatsen gevierd.

olijf bloesem

 

In het najaar worden de olijven geoogst- raccolta delle olive

Olio extra vergine, de beste is met de hand geplukt en zo snel mogelijk naar de pers gebracht.

 

Het repareren van de netten.

Author: Italië&zo

Share This Post On