Erbaluce di Caluso

Deze week eens wat anders drinken als een Chardonnay?
De Erbaluce druif kom je alleen in de streek Piemonte tegen. Het is een relatief onbekende druif. Maar vergis je niet het is een van de oudste rassen uit Piëmonte. Vooral in Caluso, een kleine wijnstreek in het noordwesten van Piëmonte vlakbij Valle d’Aosta. Erbaluce di Caluso DOCG.

caluso erbaluce

 

 

erbalucestoria

 

 

 

 

 

 

 

Men maakt hier er zoete “passito”-wijnen, maar ook mousserende wijnen en droge stille wijnen van de Erbaluce druif.
De mouserende "Erbaluce Caluso" oftewel de "Caluso" spumante is gemaakt volgens de traditionele methode van tweede gisting in de fles met een minimale rijpings periode van 15 maanden dus heel serieus!

erbaluce7
De droge zijn frisse witte wijnen met een mooie zuurgraad en........appeltjes en peer maar ook mineraal en kruidigheid in geur en smaak. Heerlijk bij (geloof me) vis gerechten.

Zoet kun je kiezen uit Misobolo of Passito. Goudgeel donker bruin, zoet, harmonieuze, volle, fluweelzachte een beleving op zich.

Het zijn zeer originele wijnen. Dus als je een keer iets anders wilt?

Ciao Huub

 

Author: Italië&zo

Share This Post On