Een rode zomerwijn?

Als het lekker warm is heb ik niet altijd zin in een rode wijn, vaak te zwaar of te moeilijk, zeker geen wijn uit Toscane.
In Toscane maakt men vele uitstekende wijnen vaak grote namen, denk aan Chianti , Vino Nobile di Montepulciano, Brunello di Montalcino en de Super Tuscans.

Red wine being poured into wine glass


Een wijn die misschien wat minder bekend is uit Toscane is de Morellino di Scansano. Deze rode wijn wordt gemaakt in de regio Maremma rond de kustgebieden in het zuiden van Toscane.

vino

Morellino di Scansano is een DOCG wijn. Morellino is de lokale naam voor de Sangiovese druif. De wijnen moet minstens 85% Sangiovese met de resterende 15% bestaat uitandere rode rassen, zoals Mammolo, Canaiolo Nero Alicante, Malvasia, Nera, Nero Francese, Ciliegiolo, Cabernet Sauvignon en Merlot.

Morellino di Scansano

Een mooi voorbeeld van een echte Morellino di Scansano is “Spiaggiole “ een wijn zonder houtrijping, waardoor het milde fruit van kersen en bessen fraai aanwezig is. Aan de sangiovese is nog 5 procent merlot toegevoegd. Sappige en verteerbare wijn met heerlijk het kersenfruit.

Morellino di Scansano 1

 

Heerlijk ook als het wat warmer is een beetje gekoeld! Een rode zomer wijn?

Author: Italië&zo

Share This Post On