Chianti Colli Senesi

Toscane is een streek van wijn en cultuur. Zeer mooie heuvels, cypressen, olijfbomen en wijngaarden. Prachtige oude steden. Een van 's werelds mooiste landschappen. In dit gebied is er een grote diversiteit aan grondsoorten. Dit levert ook verschillende types wijn op.

Chianti Colli Senesi4

De wijngaarden rond Sienna liggen deels in de Chianti Classico gebied maar ook in het Chianti Colli Senesi wijn gebied. Colli Senesi vrij vertaald "de bergen van Sienna"
Het is al een doc vanaf 1967 in 1984 docg geworden. Het is de grootste en belangrijkste sub-denominazione van Chianti. Er komen de laatste jaren steeds meer boeiende wijnen uit dit gebied.

 

 Chianti Colli Senesi.5

Het zijn wijnen die rood zijn en droog. Colli Senesi wijnen zijn vaak wijnen die zeer smakelijk kunnen zijn. Over het algemeen iets minder stevig streng maar zeer zeker niet minder smakelijk als een Chianti Classico! Zeker de Riserva 's kunnen complex zijn door de hout rijping. Traditioneel gemaakt van Sangiovese en een klein percentage Canaiolo druif of Colorino.

 

 

 

 

 

 

In m'n glas een wijn met een rijke zwarte kersen geurende toets. Beetje hout en kruidigheid. Eerste slok doet je verlangen naar de tweede, derde, vierde enz. Elegant rijp mooie zachte afdronk mooi in balans. Gevaarlijk lekker.
Fraaie wijn uit buitengewoon goed wijn jaar voor Chanti Colli Senesi ..........2011.

Ciaoooo Huub

Chianti Colli Senesi.6

 

Author: Italië&zo

Share This Post On