Carmignano in Greve

In een restaurants in Italië betaalt u bijna nooit teveel voor u wijn. In Nederland is 3 à 4 keer over de kop heel normaal. In Italië betaalt u misschien maar 50% meer dan in de winkel of bij de wijnboer en dat is een prettige bijkomstigheid.
greve in chianti 1
Een paar jaar geleden bezocht ik een klein restaurant in de buurt van Greve in Toscane.
Het was een klein restaurant 5 tafeltjes binnen en 5 tafeltjes buiten eenvoudige streekgerechten stonden er op de kaart. De eigenaar een oudere man van een jaar of 75 en zijn vrouw die in de keuken stond begroete ons vriendelijk en we kregen de spijskaart.

Een A4 tje met aan de voorkant en achterkant de gerechten met de hand geschreven. Ik vroeg of hij ook een wijnkaart had. Die moest hij eventjes pakken. De man kwam terug met een boekwerk van wel 40 pagina's met de mooiste wijnen uit de Toscane erop.

greve carta vini 1

 

Ik bestelde een fles Carmignano Le Farnete van Tenuta Cantagallo een heerlijke wijn krachtig en vol met een mooie hout toets. Heb maar gevraagd om er maar een mooi stukje vlees bij te maken. Het was heerlijk!

 

Die dagen erna op zoek gegaan naar de wijn want die was wel blijven hangen  en kwam hem tegen bij een wijnwinkel in Siena voor een veel hogere prijs als in het restaurant.
Toch maar een doosje mee genomen voor thuis........helaas nu op.

Ciao Huub

Author: Italië&zo

Share This Post On