Barbaresco DOCG

De Langhe streek is heel mooi en in dit heuvelachtig gebied in noord Italië worden de beste wijnen van Italië gemaakt. Barbaresco is zo'n top wijn! Wijnen die zeer zeker niet onder doen voor de bekende Barolo wijnen. De druif is hetzelfde als bij Barolo namelijk de Nebbiolo. Barbaresco hoeft minder lang te rijpen dan de Barolo, namelijk maar 26 maanden waarvan 9 maanden op hout. Er bestaan ook riserva's die een langere hout rijping hebben ondergaan. De Barbaresco is wat vriendelijker, lichter en eleganter van stijl dan Barolo, en ook wat sneller op dronk maar je kunt ze zeer zeker goed bewaren.

barbaresco vino

 

Het plaatsje Barbaresco heeft zeer mooie wijngaarden. De beroemde toren "Torre del Bricco" die met zijn 36 meter hoogte het symbool van de stad is zie je al van ver boven op de heuvels staan als je komt aanrijden.
Maar ook het kerkje San Donato is een bezoek waard zeker als je van wijn houdt want in deze kerk van San Donato bevindt zich de hoofdzetel van de Regionale Enoteca van Barbaresco, meer dan 250 Barbaresco wijnen zijn hier te vinden en te proeven van meer dan 120 producenten. Wel leuk in een kerkje.

barbaresco1foto
Barbaresco ligt ten oosten van de stad Alba altijd de moeite waard voor een bezoek.
Maar als je in buurt bent moet je zeker Neive bezoeken ook hier worden Barbaresco wijnen gemaakt. Het is één van de mooiste dorpjes van Italië. Ook Treiso hoort bij de dorpen waar Barbaresco gemaakt wordt.

“Barbaresco non guastó mai vivanda.”
Ciao Huub

[codepeople-post-map]

Author: Italië&zo

Share This Post On