Asti

Asti, een stad gelegen in de Noord-Italiaanse regio Piemonte.

Asti is gelegen in de streek, de Langhe.

Asti is de provinciale hoofdstad van een van de belangrijkste wijngebieden van Italië en leent naam aan een aantal illustere wijnen.

asti piazza san secondoDe oude middeleeuwse stad heeft nog steeds veel van de historische paleizen en torens gebouwd door de rijke families - Asti stond bekend als de ' stad van de 100 torens ' (in feite waren het er 120,  ongeveer 15 hebben het overleeft ).

De stad is verdeeld in de nieuwe stad gecentreerd rond de Piazza Alfieri vernoemd naar een van de beroemdste dichters van Italië die werd geboren in Asti en de middeleeuwse stad gecentreerd op de Piazza San Secondo met de Romaanse San Secondo kerk en crypte.

asti Piazza Alfieri

Palio di Asti, deze historische  paardenrace is de oudste soort in Italië  in 1273 (100 jaar eerder dan Siena)  Wedstrijd met de vijand de stad Alba die  enorme ravages aanrichten aan hun wijngaarden.

Oorlogen tussen Asti en Alba is al lang niet meer, hoewel tot op de dag van vandaag is er een intense rivaliteit tussen de steden.

De Palio paardenrace wordt nu elke 3e zondag in september gehouden. De hoofdprijs een kostbare banner met het beeld van de patroonheilige Asti's, de "Palio di Asti."

 asti palioasti palio nieuw

Nog een onbetaalbare schat uit Asti.

Montechiari d'Asti

Santuario di San Giuseppe

De mooie wijngaarden van de Moscato, de wijn Moscato D'Asti, verhaal van Huub.

[codepeople-post-map]

Author: Italië&zo

Share This Post On